Wijnen

Met een geschiedenis van meer dan 300 jaar weerspiegelen de Zuid-Afrikaanse wijnen de tradities van de Oude Wereld, hoewel ook beļnvloed door de hedendaagse stijlen van de Nieuwe Wereld.

Deze merkwaardige combinatie helpt mee de stijgende internationale populariteit van Zuid-Afrikaanse wijnen in de laatste jaren te verklaren. Het staat buiten kijf dat de Zuid-Afrikaanse wijnen inmiddels hun plaats wereldwijd gevonden hebben - en dat onder andere doordat het seizoen wat vroeger valt, de nieuwe wijnen liggen zes maanden voor hun "nouveau" Europese tegenhangers in de schappen! 

Het mediterrane klimaat, met warme zomers en regen in de winter, gecombineerd met de vruchtbare grond, garanderen de groei van sterke en gezonder druiven - ideale omstandigheden die nergens anders ter wereld worden gevonden.

Kaapstad is de poort naar het voornaamste Zuid-Afrikaanse wijngebied. Het Kaapse wijngebied strekt zich uit over een reusachtig gebied, van het noordelijke westkustgebied aan de Atlantische kust tot vlakbij de woestijn van de Kleine Karoo. Er worden meer dan 100.000 hectare wijngaarden bewerkt en er wordt wijn gemaakt in meer dan 340 wijnkelders en wijngaarden.

Een bezoek aan een wijnkelder is meer dan de moeite waard, kijk op de links pagina onder wijn.

 


© Foto's: Hildo Krook & Francisca den Otter 
© Teksten: Francisca den Otter & South African Tourism
© Plaatjes: Graphics by Irene