Tips & Trips & Tips

Op deze pagina een klein overzicht van enkele bijzondere trips of tips in Zuid-Afrika.

Een bezoek aan de Bo-Kaap in Kaapstad en het District Six museum zijn meer dan de moeite waard! Ook zijn bij een verblijf in Kaapstad een bezoek aan Robben Island (zie foto onder) en, totaal iets anders, de Kirstenbosch Gardens zeer de moeite waard. Wat natuurlijk niet mag ontbreken tijdens een het bezoek aan Kaapstad zijn Kaap de Goede Hoop en het Cape Peninsula National Park. Wijngebieden, V&A Waterfront en Tafelberg zijn logisch om te bezoeken dus reken ik bijna niet eens meer onder de tips & trips. 

Een bijzondere manier om van Pretoria naar Kaapstad te reizen, okay wel iets duurder dan het vliegtuig, is om gebruik te maken van de Rovos Rail. Denk aan de Titanic maar dan op wielen! Een oude loc trekt de lange trein het station van Pretoria uit en rijdt via Johannesburg naar Kimberley waar je de volgende dag tegen de lunch aankomt en dan een excursie maakt naar het big-hole, na een tweede nacht op de trein wordt er kort gestopt in Maaitjiesfontein, een plaatsje midden in de Karoo om dan aan het eind van de derde dag het station van Kaapstad binnen te rollen.

Van Kaapstad zijn er twee routes om naar Port Elizabeth te rijden: via de N2 en dus de Garden Route, een absolute aanrader, maar 'moet' je dezelfde weg weer terug denk er dan eens aan om de R62 'Route 62' te nemen, een weg redelijk landinwaarts, grenzend aan de Kleine Karoo en verder door 'De Vallei van Wijn en Rozen', Robertson, tot de Hex River Valley en eindigend in Paarl midden in het wijngebied.

 


Foto's: Hildo Krook & Francisca den Otter 
Teksten: Francisca den Otter & South African Tourism
Plaatjes: Graphics by Irene