Addo Elephant National Park

Het oorspronkelijke park wat in 1931 werd opgericht om de laatste overgebleven Kaapse olifanten voor uitroeiing te behoeden, is het meest geconcentreerde olifantenreservaat in Afrika. 

Hoewel de grenzen van dit van origine kleine park nog steeds groeien, bestaat het nu uit de kusteilanden van de Nelson Mandela Bay over de Zuurbergen en verder het semi-woestijngebied in van de Nama Karoo, samen vormen ze het 492.000 hectare grote Groter Addo Park (Greater Addo Park). Het omvat kustduinen, vetplant-bushveld, en gebieden met bos, fijnbos en grasland, waarmee het één van de biologisch meest diverse parken ter wereld is. Het park heeft onlangs zijn eerste leeuwen verwelkomd.

Ligging: in de Oost-Kaap (Eastern Cape), het oorspronkelijke olifantengebied ligt 70km ten noorden van Port Elizabeth.

Dieren: ongeveer 350 olifanten vormen de hoofdattractie. Ook Kaapse buffels, zwarte neushoorns, luipaarden, jakhalzen, wrattenzwijnen, elandantilopen, koedoes en verschillende andere antilopensoorten en kleinere carnivoren kunnen hier gezien worden. Met de uitbreiding naar de kust maken de grote witte haai en walvissoorten hiervan 's werelds eerste "Big Seven Park". 


Het park is malariavrij.

Url: Addo Elephant National Park

 


© Foto's: Hildo Krook & Francisca den Otter 
© Teksten: Francisca den Otter & South African Tourism
© Plaatjes: Graphics by Irene